دانشنامه ولایت راویان اطلاع رسانی مدخل مقالات کتابخانه گروه های علمی کارگاه ها


گستره ی موضوعی دانشنامه

 
 
مجموعه كاملي ازمباحث اعتقادی شیعه
همراه با  پاسخ به سوالات و شبهات و نقد عقاید وهابیت
 
 
 

* اهداف و ضرورت :

علماء و انديشمندان شيعه در طول اين قرون پاسخهاى به سؤالات و شبهات داده‏اند مانند شيخ مفيد كه رد بر كتاب «العثمانيّة» جاحظ نوشتند، و يا مانند سيّد مرتضى متوفى 436 كتاب «الشافي في الإمامة» را در رد كتاب «المغني» قاضي القضاة عبد الجبّار (م 415)، و يا دكتر موسى موسوي كتاب «الشيعة والتصحيح» را نوشت و دكتر علاء الدين سيّد أمير محمد قزوينى كتاب «مع الدكتور موسى الموسوى في كتابه الشيعة والتصحيح» را در جواب آن نوشت و علامه امینی کتاب گران‌سنگ الغدیر را در تبین ولایت امیر المؤمنین علی (علیه السام) تالیف نموده است و امروزه نيز علماء و محققان شیعه پاسخ¬های مستدلی به شبهات و سؤالات داده¬اند، وکتب فراوانی در این باره نوشته شده است.
آیت الله سید محمد حسینی قزوینی که بالغ بر سه دهه از عمر علمی خود را به مباحث امامت وولایت و پاسخ به شبهات وهابیت اختصاص داده اند  و مناظرات متعددی با علماء و اندیشمندان اهل سنت داشته است و مقالات و یاداشت های علمی متعددی در خصوص امامت و ولایت و پاسخ به شبهات وهابیت نگاشته اند نبود دانشنامه ای که مبانی اعتقادی شیعه را تبیین و جواب شبهات اهل سنت ، وهابیت و دیگر مخالفین را بدهد بسیار ضروری می دانستند لذا در تیر ماه سال 1393 دانشنامه ولایت تحت اشراف ایشان در موسسه تحقیقاتی ولی عصر  (عج) شکل گرفت  و مدیریت اجرایی دانشنامه به سرکار خانم دکتر فریده اصغری و مدیریت علمی به حجه الاسلام علی روح الهی سپرده شد و در اولین جلسات شورای علمی دانشنامه از اساتید و محققان حوزه امامت وولایت انتخاب و فعالیت های دانشنامه آغاز گردید.
«دانشنامه ولایت و امامت» دارای ویژگی های منحصر بفردی است که با انتشار آن نه تنها مبانی اعتقادی شیعه تثبیت می گردد بلکه جلو گیری می کند از هجمه به مبانی شیعی و زیر سؤال بردن پیروان اهل بیت (علیهم السلام )  زیرا در هر مدخل ضمن بیان و ادله شیعه به شبهات وهابیت و اهل سنت و دیگر مخالفین شیعه نیز پاسخ داده می شود که به اختصار بعضی از ویژگی های این دانشنامه به شرح ذیل بیان می‌گردد.

ویژگی های دانشنامه :
1. تثبیت و تبیین مباحث امامت و ولایت از منابع حدیثی و کلامی شیعه و اهل سنت باشد.
 2. نقد و پاسخ به سوالات وشبهات وهابیت و اهل سنت در هر موضوع بر اساس احادیث و مبانی مورد تایید اهل سنت و سخن بزرگان اهل سنت و وهابیت.
3 . نقد عقاید و باورهای اهل سنت بر اساس مبانی مورد تایید اهل سنت و همچنین وهابیت .
4 . انتخاب مدخل ، پرونده عملی و مقالات و کتب برگرفته سعی شده است که مطابق با استانداردهای بین المللی تالیف و پژوهش‌های دانشنامه ای باشد.
 

محتواي علمی :
اين دانشن نامه حاوی تمامي مباحث اعتقادی شیعه برگرفته از قرآن و راویات ائمه اطهار علهیم السلام می‌باشد و برای تهیه آن تمامی کتب روایی شیعه و کتب اعتقادی شیعه در مرحله نخست و در مرحله بعدی  تمامی کتب معتبر در نزد اهل سنت و دیگر فرق مورد مطالعه ، مدخل يابي، نمايه زني و فرمت گذاري مناسب قرار می¬گيرد.
مجموعه مدخل های استخراج شده تا کنون 730 مدخل موضوعی و 250 مدخل اعلام شناسایی شده اند که در مجموعه شامل 980 مدخل می‌باشد .